BRANCUSI – NORDUL OLTENIEI – PRISLOP

Date de plecare: 03.10, 31.10, 14.11 | 2 zile

 Horezu – Maldaresti – Polovragi – Tg Jiu – Hunedoara – Silvasul de Sus – Densus

Ziua 1: BUCURESTI – HOREZU – MALDARESTI – POLOVRAGI – TG JIU – HUNEDOARA (cca. 445 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:30 in parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul Bucuresti – Rm Valcea si facem prima oprire la Horezu – locul in care se produce minunata ceramica cu acelasi nume, vizita la Manastirea Horezu, intemeiata de Constantin Brancoveanu in anul 1690 si parte a patrimoniului UNESCO. Ne continuam calatoria cu un popas la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. Ajungem, apoi, la iesirea din Cheile Oltetului pentru a vedea Manastirea Polovragi, construita in secolul al XVII-lea. Dupa amiaza ne oprim la Targu Jiu pentru a imortaliza vestitele creatii ale sculptorului Brancusi, aflate in parcul orasului, iar apoi continuam drumul spre Hunedoara, nu inainte de a vizita si Manastirea Lainici, aflata in Defileul Jiului. Seara sosim in Hunedoara – cazare pensiune/hotel.

Ziua 2: CASTELUL HUNIAZILOR – MANASTIREA PRISLOP – BISERICA DENSUS – BUCURESTI (cca. 480 km)

Dimineata, dupa micul dejun, vizitam Castelul Huniazilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare castel gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Plecam spre Manastirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte ortodoxe din Transilvania si locul unde este inmormantat Parintele Arsenie Boca. Dupa pranz vom avea ocazia sa vizitam o Biserica Ortodoxa extrem de interesanta – Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

DATE DE PLECARE LOC în cam.DBL/TPL STANDARD OFERTA SPECIALA 31.07.2020 Copil 2-11.99 ani Supliment SINGLE
03.10, 31.10, 14.11 299 lei 269 lei 269 lei 99 lei

CONDITII DE PLATA:

– OFERTA SPECIALA: 10% avans la inscriere, 40% pana la 31.07.2020, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

– OFERTA STANDARD: 30% avans la înscriere, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

PRETUL INCLUDE PRETUL NU INCLUDE
» Transport cu autocar/ microbuz clasificat pentru transport turistic; » 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel / pensiune 2-3*; » Vizite la Govora, Horezu, Tg Jiu, Hunedoara, Silvasul de Sus, Densus ; » Ghid insotitor din partea agentiei. » Asigurare storno; » Intrarile la obiectivele turistice; » Vizitele mentionate în program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.
  SUPLIMENTE » Locuri preferentiale in autocar 20 lei/pers. » Oricare alt loc solicitat de turisti, in afara celor preferentiale se va taxa cu 20 lei/pers.    

*Urcarea in autocar se va face in functie de data inscrierii, iar confirmarea locurilor preferentiale se face in limita disponibilitatii. In autocar, copiii cu varsta pana în 14 ani nu pot ocupa locuri pe primul rând de banchete si nici prima bancheta dupa usa a 2-a.

  • Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente si nu se cumuleaza cu alte reduceri.
  • Rezervarile efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulari/modificari; Penalizare 100% !

Obiectivele marcate prin caractere îngrosate si inclinate (BoldItalic) se vor vizita doar pe exterior.

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

ATENTIE: Grup minim 35 pers.

  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
  • In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (29-34 persoane) se va achita un supliment de 30 lei/persoana;
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fara a afecta insa si  structura programului.
  • Persoanele care vor calatori singure pot opta pentru Partaj in camera dubla/tripla, situatie in care agentia va aloca, in func?ie de inscrierile existente sau ulterioare, 1, maxim 2 persoane pentru partaj fiec?rui solicitant. In situatia in care agentia nu reuseste sa completeze partajul, turistii NU vor achita suplimentul de camera Single. Eventualele neintelegeri intre solicitantii de partaj nu sunt imputabile agentiei.
  • Rezervarile efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulari/modificari; Penalizare 100% din suma incasata.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.