Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile UE care se aplica pachetelor. S. C. EXCLUSIV TRAVEL S.R.L va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

in plus, conform legislatiei, S. C. EXCLUSIV TRAVEL S.R.L detine protectie pentru a va rambursa platile ?i, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra in cazul in care devine insolventa.

Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018.

 • Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.
 • Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.
 • Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.
 • Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei in?tiintari efectuate in mod rezonabil ?i eventual a platii unor costuri suplimentare.
 • Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) ?i daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, ?i in orice caz nu mai târziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. in cazul in care cre?terea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. in cazul in care agentia de turism organizatoare i?i rezerva dreptul de a cre?te pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.
 • Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare ?i pot obtine rambursarea completa a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decât pretul, s-a modificat in mod semnificativ. in cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare ?i, dupa caz, la o despagubire.
 • Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.
 • in plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvat ?i justificabil.
 • in cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul ?i acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.
 • Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului ?i/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.
 • Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.
 • in cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. in cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. S. C. EXCLUSIV TRAVEL S.R.L a contractat protectia in caz de insolventa cu Societatea de Asigurare Societatea de Asigurare Omniasig Vienna Insurance Group S.A. Calatorii pot contacta aceasta entitate din localitatea Bucuresti, Bucuresti, Bd. Lascar Catargiu, nr. 36, telefon +(40)213182703, fax +(40)213182707, in cazul in care anumite servicii sunt refuzate din cauza insolventei S. C. EXCLUSIV TRAVEL S.R.L in sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul României sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul României, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in România, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018. in cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru sau din România, dupa caz. Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

Conditii de realizare a grupului

In cazul pachetelor care includ zboruri charter, grupul minim este de 80% din capacitatea avionului. In cazul in care numarul turistilor este mai mic, pretul poate fi recalculat sau zborul poate fi anulat. In incercarea de a nu compromite vacantele celor inscrisi, agentia organizatoare poate schimba compania aeriana si in aceeasi masura si capacitatea avionului. Toate modificarile care au loc in aceste situatii se vor face cu conditia oferirii unor servicii similare din punct de vedere calitativ.

Mijloace de transport

In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventuale modificari ale orelor de plecare si sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European implementat prin HG1912 / 2006. Prima si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice, fiind zile de transport.

Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.

Sosirea la aeroport se face cu minim 2 ore inainte de ora imbarcarii. Prezentarea biletului de avion este obligatorie!

Infantul 0-1.99 nu are loc in avion si are dreptul la un bagaj de cala de 10kg + un carucior pliabil. Fiecare membru al familiei are dreptul la o singura piesa de bagaj de cala si nu se admite cumularea greutatii bagajelor per familie.

Conditiile si costurile aferente transportului echipamentelor speciale pentru vacanta sunt cele afisate pe site-ul companiei aeriene.

Excedentul de bagaje se achita direct in aeroport.

Exclusiv Travel nu isi asuma raspunderea pentru orice intarzieri / neprezentari ale pasagerilor la aeroport care pot avea drept consecinta chiar pierderea zborului.

In cazul excursiilor optionale, agentia de turism organizatoare nu este responsabila pentru reclamatii referitoare la excursiile optionale organizate local. Toate acestea se rezolva la fata locului.

Informatiile detaliate (datele de contact corespunzatoare, un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie) despre serviciul de calatorie rezervat vor fi inmanate calatorilor inainte de plecare sau se vor gasi in vouchere.

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat.

Incheierea politelor de asigurare pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, atrage costuri de stornare sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati polite de calatorie (medicala si storno) valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.